Kenelle happohoito sopii ja mitä sillä saavutetaan?

Happohoidot

Happohoito on monesta ammattikosmetiikkasarjasta löytyvä hoito, jolla voidaan hoitaa erilaisia ihoja sekä niiden ongelmia. Happohoitoja on monia erilaisia ja eri sarjoilla happojen pitoisuudet eroavat toisistaan. Happohoito on nopea ja tehokas hoito esimerkiksi suurentuneiden ihohuokosten, epäpuhtauksien, juonteiden tai pigmenttiläiskien hoitoon.

Jo yhdellä hoitokerralla nähtävissä ero ihon kirkkaudessa ja pigmenttiläiskissä

Kenelle happohoito sopii ja mitä sillä saavutetaan

Happohoito sopii monenlaisille ihotyypeille ja sillä voidaan tehokkaasti hoitaa erilaisia iho-ongelmia. Yleisimmät hoidettavat ongelmakohdat ovat pigmenttiläiskät, suurentuneet ihohuokoset, epäpuhdas iho, kuiva, ärsyyntynyt ja punoittava iho, sekä iän tuomat juonteet. Happohoidon voi tehdä nuorellekin iholle, mikäli tällaisia ongelmia esiintyy. Ammattisarjasta riippuen happohoitoa voi tehdä myös herkälle iholle, sillä monesta sarjasta löytyy erikseen herkän ihon happo tai hapotuksen voi tehdä erittäin kevyellä happopitoisuudella. Jos sinulla on herkkä iho, tarkista aina etukäteen herkän ihon hapon saatavuus, sillä kaikissa sarjoissa ei ole valittavana kuin yksi happo ja se ei välttämättä sovi herkälle iholle.

Miksi happohoito on niin tehokas

Happohoidot perustuvat ihon pH -tasapainon säätelyyn. Ihon ideaalinen pH on uusien tutkimusten mukaan 4.8 (ennen 5.5). Tämä tarkoittaa sitä, että 4.8 arvolla iho toimii parhaiten, se tekee ihosta kestävän ja epidermiksen uusiutuminen tapahtuu nopeasti. PH -arvo iholla nousee tavallisesti iän myötä. Viimeistään 50 vuoden kohdalla ihon pH:sta on tullut neutraali (7). Myös ihotyyppi ja ulkoiset tekijät vaikuttavat pH arvoon. Liian suuri emäksisyys iholla aiheuttaa muun muassa punoitusta, ärsytystä ja kuivumista, jota esiintyy vähintään joka toisella 50 vuotiaalla. Happohoidossa lähdetään siis madaltamaan ihon pH-arvoa.

Eri sarjoissa hoitoja tehdään erilaisilla hapoilla, esimerkiksi otan Biodroga MD-sarjan laajan happohoitolinjan. Biodrogan happohoidoissa happoja on 20%, 30%, 40% ja 50% pitoisuuksilla, joissa myös pH vaihtelee. Lisäksi linjasta löytyvät erikoishapot herkälle, epäpuhtaalle ja ikääntyneelle iholle. Hoidon teho perustuu happojen oikeaan valintaan tavoitteesta riippuen. Useilla sarjoilla on käytössä vain yksi kevyehkö happopitoisuus, jolla ihoa hoidetaan toistuvasti.

Sarjassa käytetyt AHA-hapot poistavat kuolleita ihosolukkoja epidermiksen pinnalta, jolloin uudet ihosolut nousevat pintaan. Jo ensimmäisellä kerralla ihohuokoset supistuvat ja vedensitomiskyky paranee. Ihosta tulee jo kevyen hapon jälkeen erityisen imukykyinen, jolloin aktiivisia aineita päästään imeyttämään ihoon. Joka happohoidon yhteydessä ihoon imeytetään pieni- ja isomolekyylistä hyaluronihappoa, joka kosteuttaa pitkäaikaisesti ja suojaa kuivumiselta.

Kuiva ja turvotusta kerännyt iho silottuu sarjahoidolla

Mitä happohoidossa tapahtuu

Ensimmäisellä hoitokerralla aloitetaan kevyestä haposta, jotta nähdään miten iho reagoi ja totutetaan iho tulevaan sarjaan. Hapon pitoisuutta lähdetään nostamaan yhdessä vaikutusajan kanssa. Esimerkiksi ohuelle iholle ei suositella siirtymistä 20% haposta suoraan 40% happoon, vaan välissä iho kannattaa hoitaa 30% hapolla. Näin ihon happamuutta lasketaan pikkuhiljaa hallitusti. 40%:n happoon asti hapot sopivat vielä kaikille ihotyypeille, kun taas 50% happo on tarkoitettu nimenomaan pigmenttiläiskein ja juonteiden hoitoon (tarvitsevat vahvempaa ja pidempää hoitoa). Ensimmäisellä hoitokerralla kosmetologisi kuuntelee toiveitasi ja tutkii ihosi, jotta voidaan määritellä mahdollisimman tarkka ja tehokas hoitosuunnitelma. Happohoitoon voi halutessaan myös yhdistää hieronnan ja mekaanisen puhdistuksen. Happohoitojen aikana on normaalia tuntea nipistelyä, pistelyä ja kuumotusta iholla. Mitä vahvempi happo, sitä enemmän tuntemuksia asiakkaalla yleensä ilmenee. Kaikille ei kuitenkaan välttämättä tule minkäänlaisia tuntemuksia, sillä olemme kaikki yksilöitä.

Miksi valita sarjahoito

Happohoitoa voidaan tehdä yksittäisenä hoitona pieniin iho-ongelmiin, kuten kuivuuteen tai suurentuneisiin ihohuokosiin. Hoito on kuitenkin aina tehokkaampi sarjana ja useat iho-ongelmat, kuten juonteet, pigmenttiläiskät ja acnearvet vaativat useita hoitoja (suositus vähintään 4 hoitokertaa), jotta päästään käyttämään vahvoja happoja. Happosarja on todistetusti erittäin tehokas ja helppo tapa hoitaa iho-ongelmia. Hoito vie aikaa vain 30-45min ja se toistetaan aina 14pv välein. Usein myös sarjat ovat yksikköhinnaltaan halvempia kuin yksittäisten hoitojen ottaminen silloin tällöin.

Iän tuomat juonteet vaativat usein 4-6 hoitokertaa ja vahvempia happopitoisuuksia. Kuitenkin jo yhden kerran tehokosteutus tekee ihmeitä

Huomioitavaa hoidon jälkeen

Parhaimmat ajankohdat sarjahoidolle ovat syksy ja talvi. Kuten myös timanttihionnan jälkeen, iho on herkkä auringolle. Hoidoissa käyminen on helppoa, sillä se vie vain vähän aikaasi 14pv välein eikä sinun tule varoa ihoa erityisemmin hoidon jälkeen. Voit meikata, kastella ja hoitaa ihoa normaalisti hoitojen välissä. Saunaan menoa kannattaa odottaa vuorokausi. Iho saattaa punoittaa jonkun verran vahvojen happojen jälkeen, mutta useimmiten punoitus laskee hyvin jo hoidon aikana.

Vastaa