Tietopankki

Tälle sivulle on koottu tietoa hoitolan tarjoamista palveluista. Artikkeleissa on hyödyllistä perustietoa, ja videoissa esitetään hoitojen kulkua. Artikkelit ja videot löytyvät klikkaamalla alla olevia ryhmiä.

Happohoidot

Happohoito on monesta ammattikosmetiikkasarjasta löytyvä hoito, jolla voidaan hoitaa erilaisia ihoja sekä niiden ongelmia. Happohoitoja on monia erilaisia ja eri sarjoilla happojen pitoisuudet eroavat toisistaan. Happohoito on nopea ja tehokas hoito esimerkiksi suurentuneiden ihohuokosten, epäpuhtauksien, juonteiden tai pigmenttiläiskien hoitoon.

Kasvohoito Helsinki | Happohoito | Kauneushoitola Ihollesi

Jo yhdellä hoitokerralla nähtävissä ero ihon kirkkaudessa ja pigmenttiläiskissä

Kenelle happohoito sopii ja mitä sillä saavutetaan

Happohoito sopii monenlaisille ihotyypeille ja sillä voidaan tehokkaasti hoitaa erilaisia iho-ongelmia. Yleisimmät hoidettavat ongelmakohdat ovat pigmenttiläiskät, suurentuneet ihohuokoset, epäpuhdas iho, kuiva, ärsyyntynyt ja punoittava iho, sekä iän tuomat juonteet. Happohoidon voi tehdä nuorellekin iholle, mikäli tällaisia ongelmia esiintyy. Ammattisarjasta riippuen happohoitoa voi tehdä myös herkälle iholle, sillä monesta sarjasta löytyy erikseen herkän ihon happo tai hapotuksen voi tehdä erittäin kevyellä happopitoisuudella. Jos sinulla on herkkä iho, tarkista aina etukäteen herkän ihon hapon saatavuus, sillä kaikissa sarjoissa ei ole valittavana kuin yksi happo ja se ei välttämättä sovi herkälle iholle.

Miksi happohoito on niin tehokas

Happohoidot perustuvat ihon pH -tasapainon säätelyyn. Ihon ideaalinen pH on uusien tutkimusten mukaan 4.8 (ennen 5.5). Tämä tarkoittaa sitä, että 4.8 arvolla iho toimii parhaiten, se tekee ihosta kestävän ja epidermiksen uusiutuminen tapahtuu nopeasti. PH -arvo iholla nousee tavallisesti iän myötä. Viimeistään 50 vuoden kohdalla ihon pH:sta on tullut neutraali (7). Myös ihotyyppi ja ulkoiset tekijät vaikuttavat pH arvoon. Liian suuri emäksisyys iholla aiheuttaa muun muassa punoitusta, ärsytystä ja kuivumista, jota esiintyy vähintään joka toisella 50 vuotiaalla. Happohoidossa lähdetään siis madaltamaan ihon pH-arvoa.

Eri sarjoissa hoitoja tehdään erilaisilla hapoilla, esimerkiksi otan Biodroga MD-sarjan laajan happohoitolinjan. Biodrogan happohoidoissa happoja on 20%, 30%, 40% ja 50% pitoisuuksilla, joissa myös pH vaihtelee. Lisäksi linjasta löytyvät erikoishapot herkälle, epäpuhtaalle ja ikääntyneelle iholle. Hoidon teho perustuu happojen oikeaan valintaan tavoitteesta riippuen. Useilla sarjoilla on käytössä vain yksi kevyehkö happopitoisuus, jolla ihoa hoidetaan toistuvasti.

Sarjassa käytetyt AHA-hapot poistavat kuolleita ihosolukkoja epidermiksen pinnalta, jolloin uudet ihosolut nousevat pintaan. Jo ensimmäisellä kerralla ihohuokoset supistuvat ja vedensitomiskyky paranee. Ihosta tulee jo kevyen hapon jälkeen erityisen imukykyinen, jolloin aktiivisia aineita päästään imeyttämään ihoon. Joka happohoidon yhteydessä ihoon imeytetään pieni- ja isomolekyylistä hyaluronihappoa, joka kosteuttaa pitkäaikaisesti ja suojaa kuivumiselta.

Kasvohoito Helsinki | Happohoito | Kauneushoitola Ihollesi

Kuiva ja turvotusta kerännyt iho silottuu sarjahoidolla

Mitä happohoidossa tapahtuu

Ensimmäisellä hoitokerralla aloitetaan kevyestä haposta, jotta nähdään miten iho reagoi ja totutetaan iho tulevaan sarjaan. Hapon pitoisuutta lähdetään nostamaan yhdessä vaikutusajan kanssa. Esimerkiksi ohuelle iholle ei suositella siirtymistä 20% haposta suoraan 40% happoon, vaan välissä iho kannattaa hoitaa 30% hapolla. Näin ihon happamuutta lasketaan pikkuhiljaa hallitusti. 40%:n happoon asti hapot sopivat vielä kaikille ihotyypeille, kun taas 50% happo on tarkoitettu nimenomaan pigmenttiläiskein ja juonteiden hoitoon (tarvitsevat vahvempaa ja pidempää hoitoa). Ensimmäisellä hoitokerralla kosmetologisi kuuntelee toiveitasi ja tutkii ihosi, jotta voidaan määritellä mahdollisimman tarkka ja tehokas hoitosuunnitelma. Happohoitoon voi halutessaan myös yhdistää hieronnan ja mekaanisen puhdistuksen. Happohoitojen aikana on normaalia tuntea nipistelyä, pistelyä ja kuumotusta iholla. Mitä vahvempi happo, sitä enemmän tuntemuksia asiakkaalla ilmenee.

Miksi valita sarjahoito

Happohoitoa voidaan tehdä yksittäisenä hoitona pieniin iho-ongelmiin, kuten kuivuuteen tai suurentuneisiin ihohuokosiin. Hoito on kuitenkin aina tehokkaampi sarjana ja useat iho-ongelmat, kuten juonteet, pigmenttiläiskät ja acnearvet vaativat useita hoitoja (suositus vähintään 4 hoitokertaa), jotta päästään käyttämään vahvoja happoja. Happosarja on todistetusti erittäin tehokas ja helppo tapa hoitaa iho-ongelmia. Hoito vie aikaa vain 30-45min ja se toistetaan aina 14pv välein. Usein myös sarjat ovat yksikköhinnaltaan halvempia kuin yksittäisten hoitojen ottaminen silloin tällöin.

Kasvohoito Helsinki | Happohoito | Kauneushoitola Ihollesi

Iän tuomat juonteet vaativat usein 4-6 hoitokertaa ja vahvempia happopitoisuuksia. Kuitenkin jo yhden kerran tehokosteutus tekee ihmeitä

Huomioitavaa hoidon jälkeen

Parhaimmat ajankohdat sarjahoidolle ovat syksy ja talvi. Kuten myös timanttihionnan jälkeen, iho on herkkä auringolle. Hoidoissa käyminen on helppoa, sillä se vie vain vähän aikaasi 14pv välein eikä sinun tule varoa ihoa erityisemmin hoidon jälkeen. Voit meikata, kastella ja hoitaa ihoa normaalisti hoitojen välissä. Saunaan menoa kannattaa odottaa vuorokausi. Iho saattaa punoittaa jonkun verran vahvojen happojen jälkeen, mutta useimmiten punoitus laskee hyvin jo hoidon aikana.

Ripsienpidennykset

Ripsienpidennykset ovat osa tämän päivän katukuvaa. Pidennysten hurja suosio näkyy myös käyttäjäkunnassa, joka ei enää tarkoita vain nuoria ihmisiä vaan pidennykset ovat saavuttaneet hyvin myös vanhemman ikäpolven. Pidennykset ovatkin jokaiselle halukkaalle helppo ja yksinkertainen ratkaisu tuoda silmiä esiin

Ripsienpidennykset Helsinki | Volyymiripset | Kauneushoitola Ihollesi

Ammattilainen valitsee juuri sinulle sopivat ripset (paksuus, pituus, kaarevuus, muotoilu) toiveitasi kuunnellen. Ammattilainen tekee pidennykset aina ripsiesi ehdoilla, jotta ne eivät kärsisi ja voit nauttia pidennyksistäsi mahdollisimman pitkään ja turvallisesti. Ripsienpidennysten teko on todella tarkkaa ja vaatii ammattitaitoa, joten on hyvä tarkistaa, että tekijälläsi on tarvittavat koulutukset ja kokemusta. Intohimoinen ja tarkka ripsiteknikko ei tyydy yhteen koulutukseen, vaan täydentää tietojaan ja taitojaan aika ajoin uusilla koulutuksilla. Usein kuulee myytin, jonka mukaan pidennykset pilaavat omat ripset. Tosiasiassa pidennykset eivät tee ripsillesi mitään kun ne on oikein asennettu ja painot tarkoin laskettu.

Ripsienpidennykset jaetaan kahteen eri kategoriaan: klassisiin ja volyymeihin. Molemmilla tyyleillä voidaan luoda sekä kevyttä että näyttävää lookia. Molemmissa tekniikoissa omien ripsiesi pituus ja paksuus määrittelevät kuinka paksua ja pitkää kuitua sinulle voi käyttää. Yleisesti omaa ripseä voi pidentää n. 1/3 mikä käytännössä on noin 2mm. Kuidun paksuus klassisissa valitaan muistuttamaan oman ripsesi paksuutta ja volyymissa viuhkojen koko lasketaan tämän tiedon avulla. Ripsien kaarevuus on yleensä vapaasti valittavissa, mutta taitava teknikko osaa suositella juuri sinun silmällesi kauneinta kaarta ja osaa muotoilla ripsesi joko korostamaan tai häivyttämään silmäsi muotoja halutun lopputuloksen mukaan. Yleisimmät kaarevuudet loivimmasta kaarevimpaan: B, C, CC, D, DD, L.

Ripsienpidennykset Helsinki | Ripsikuitu | Kauneushoitola Ihollesi

Klassiset ripsienpidennykset

Klassisissa pidennyksissä omaan ripseen liimataan yksi kuitu. Omien ripsiesi määrä vaikuttaa siis todella paljon lopputulokseen. Nykyään käytetyimmät paksuudet klassisten ripsien kuiduissa ovat 0,10/0,12/0,15 mm. Klassisten ripsien tullessa Suomeen, käytettiin myös niinkin paksuja kuituja kuin 0,20 mm ja 0,25 mm. Nämä ovat kuitenkin jääneet pois ripsitietouden levitessä, sillä kyseiset paksuudet ovat yleisesti liian painavia suomalaiselle ripselle.

Kauniit ripsienpidennykset - Helsinki | Kauneushoitola Ihollesi

Volyymi ripsienpidennykset

Volyymi ripsienpidennykset eroavat klassisista siten, että yhden paksumman kuidun sijaan omaan ripseen laitetaan useasta ohuesta kuiduista koostuva viuhka. Teknikko tekee käsin tämän viuhkan yksittäisistä kuiduista, jonka takia volyymeihin menee enemmän aikaa kuin klassisiin. Yleisesti viuhkan koko on 2-6D eli viuhkassa on 2-6 ohutta kuitua. Yleisimmin käytetyt kuitupaksuudet volyymeissa ovat 0,03/0,05/0,06/0,07 mm. Kuidun paksuus yhdessä oman ripsesi paksuuden kanssa määrittelevät kuinka isoa viuhkaa sinulle voidaan tehdä. Mitä ohuempaa kuitua käytetään, sitä isompaa viuhkaa voidaan tehdä. Lopputuloksesta voidaan tehdä todella tuuhea tai jopa kevyempi kuin klassisilla.

Ripsienpidennykset Helsinki | Ripsikuitu | Kauneushoitola Ihollesi

Volyymiripsien yhteydessä olet saattanut myös kuulla usein sanat russian, hollywood, hybridit tai megavolume. Russian ja hollywood ovat viuhkatyylejä, kun taas megavolume on kokonaan oma tekniikkansa tehdä volyymeja. Hybrideistä puhutaan kun sekoitetaan klassisia kuituja ja volyymiviuhkoja. Russian -viuhka pyritään avaamaan mahdollisimman aikaisin tyvestä ja liimapinta on todella pieni, kun taas hollywood -viuhkassa liimapinta on hieman pidempi ja viuhka myös hieman tiiviimpi. Viuhkatyyli vaihtelee tekijöittäin, mutta ero on niin pieni, että harva asiakas huomaa omissa ripsissään eroa. Megavolume on volyymitekniikka, jossa tehdään isoa viuhkaa 10D-> tai kaksi päällekäistä viuhkaa mahdollisimman tumman ja tuuhean lookin luomiseksi. Megavolume on kertaluontoinen laitto esimerkiksi häihin tai lavaesiintymistä varten, sillä se tuo todella paljon painoa ja rasitusta omalle ripselle. Suositus on vaihtaa ripset kokonaan normaaliin volyymiin seuraavalla kerralla tai ainakin suorittaa huolto perus volyymilla.

Ripsienpidennykset Helsinki | Volyymiripset | Kauneushoitola Ihollesi

Ripsienpidennysten hoito

Ripsienpidennyksiä tulee hoitaa kotona, jotta ne pysyisivät kauniina ja hygieenisinä. Ammattilainen antaa sinulle ensimmäisellä kerralla mukaan kirjalliset kotihoito-ohjeet, jotta ne on helppo kerrata koska vain.

Tärkeintä on muistaa ripsien päivittäinen pesu ripsienpidennyksille tarkoitetulla ammattituotteella. Pelkkä vesipesu ei riitä ripsien pitämiseen puhtaana! Ripsienpesun on todettu pidentävän ripsien pysyvyyttä ja pesun avulla pidät myös tulehdukset loitolla. Pesun lisäksi sinun tulee välttää öljyä sisältäviä tuotteita ripsillä ja silmänympärysalueella. Silmämeikkituotteet kannattaa siis valita tarkoin. Ripsien kanssa ei myöskään saa käyttää ripsiväriä. Ripsiväri pilaa volyymiviuhkat ja lähtee erittäin huonosti pois kuiduista. Ripsivärin käyttö myös huonontaa ripsien pysyvyyttä. Useimmilla tekijöillä ripsivärin käyttö myös kumoaa viikon takuun.

Ripsienpidennysten huolto

Pidennyksiä tulee huoltaa 2-4 viikon välein, jotta ne pysyvät kauniina. Huollossa ylikasvaneet kuidut poistetaan ja kolot täytetään. Huoltoon tullaan aina ilman silmämeikkiä ja puhtailla ripsillä (pesty ennen joko kotona tai paikan päällä). Huoltoväliin vaikuttavat monet asiat: kotihoito, ripsien kasvusykli ja useat muut sisäiset ja ulkoiset tekijät.

Oman ripsen kasvusykli on suurin huoltovälin määrittelijä. Omia ripsiä irtoaa päivän aikana noin 2-5 kappaletta per silmä ja näiden ripsien mukana myös pidennyskuitu/viuhka. Ripsiä per silmä ihmisillä on yleensä noin 70-120 (suomalaisilla yleensä skaalan alkupään mukaiset ripset). Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että esimerkiksi 3 per päivä tippumisvauhdilla 2vk kohdalla ripsiä on tippunut jo 42kpl ja 3vk kohdalla 63kpl. Jotta ripset menevät huollosta, useilla tekijöillä alarajana on se, että ripsiä on noin 25% jäljellä. Jos ripsiä on jäljellä vähemmän, on kyse uudesta setistä.

Kotihoidon ja kasvusyklin lisäksi pidennyksien pysyvyyteen voivat vaikuttavat (henkilökohtaista) monet tekijät kuten ripsen liukkaus, hormonit, raskaus ja imetys, lääkkeet kuten antibiootit, kalanmaksaöljyt (omega 3), stressi jne.

Takuu

Ripsienpidennyksille annetaan viikon takuu. Takuun ehdot voivat vaihdella tekijäkohtaisesti, mutta yleiset ehdot ovat, että ripsiä on hoidettu kotona 100% annettujen ohjeiden mukaan ja ilmoitus ongelmista tehdään viikon sisään laitosta, jolloin myös takuuhuollosta sovitaan. Kuten mikä tahansa aine, myös ripsiliima voi aiheuttaa allergiaa, jonka takia allergisoituminen ei kuulu takuun piiriin. Moni tekijä kuitenkin tarjoaa allergiatapauksessa ilmaisen poiston ripsille.

Ikäraja

Ripsienpidennyksille ei ole säädetty laissa ikärajaa, mutta moni tekijä noudattaa K18 rajaa. Osa tekijöistä tarjoaa mahdollisuutta pidennyksille myös nuoremmille (K16) vanhemman luvalla. Lupa täytyy usein todistaa muulla kuin kirjallisella suostumuksella (esim. vanhempi mukana ensimmäisessä laitossa tai vanhempi on hoitanut itse ajan varauksen nuorelle). Näin tekijä pääsee kertomaan myös suoraan alaikäisen vanhemmalle mitä pidennykset vaativat ja mitkä niiden vaarat ovat.

Oli kyse sitten uusista ripsienpidennyksistä tai vanhojen huollosta, sinun tulee ottaa huomioon muutama asia, jotka käydään läpi tässä ohjeistuksessa.

Ennen ripsien laittoa:

 • Tule aina laittoon ja huoltoon ilman silmämeikkiä. Meikin pesu ei sisälly palvelun hintaan eikä varattuun aikaan. Meikkijäämät voivat vaikuttaa ripsiesi pysyvyyteen.
 • Pese ripsesi juuri ennen huoltoa ripsien pesuun tarkoitetulla pesuaineella joko kotona tai varaa aikaa pestäksesi ripsesi hoitolalla ennen huoltoasi.
 • Sinun tulee ymmärtää, että ripsiliimalle, kuten mille tahansa kemikaalille, voi allergisoitua. Reaktio ei välttämättä tule heti ensilaiton jälkeen, vaan se voi tulla myös useamman huollon tai useamman vuoden altistumisen jälkeen.
 • Ripsienpidennysten suositeltu ikäraja on 18 vuotta. Teen ripsienpidennyksiä alle 18 vuotiaille (kuitenkin yli 16.v) vain vanhempien suostumuksella.
 • Huollan vain laadukasta työtä. Jos tulet muualta huonosti tehtyjen ripsien kanssa, poistan huonot ripset ja teen uudet tilalle. Muualta tulleita asiakkaita suosittelenkin varaamaan uusien ripsien ajan, vaikka kyse olisi vain huollosta. Näin varmistat lähteväsi hoitolasta kauniiden ja turvallisten ripsien kanssa myös pahimmassa tapauksessa.
 • Varaa huoltoaika omien ripsiesi tuuheuden ja huoltovälisi mukaan (ohjeet ajanvarauksessa ja palvelukuvauksissa). Jos sinulla on vain vähän ripsiä jäljellä (alle 25%) tai viime huollostasi on 5vk, varaa aika uusiin ripsiin.

Ripsien laiton jälkeen:

 • Laiton ja huollon jälkeen sinun tulee välttää saunaa, hikoilua ja silmänympärysalueen meikkausta ensimmäisen vuorokauden ajan (24h).
 • Vuorokauden varoajan jälkeen, sinun tulee pestä ripsesi päivittäin ripsienpesuun tarkoitetulla pesuaineella. Jos harrastat paljon liikuntaa, kannattaa ripset pestä aina hikoilun jälkeen. Ripsien pesu (pelkkä vesipesu ei riitä!) on todella tärkeää, sillä se pitää ripsesi puhtaina ja volyymiviuhkat pysyvät kauniisti auki. Harjaa ripset pesun jälkeen, kun ne ovat ensin kuivuneet. Voit painella ripsiä kuivaksi talouspaperilla tai puhtaalla pyyhkeellä, vastaavasti myös föönin viileää ilmaa voi käyttää kuivattamiseen tarpeeksi etäältä.
 • Ripsienpidennysten kanssa ei kuulu käyttää ripsiväriä. Volyymiripsien kanssa ripsivärin käyttö on kokonaan kiellettyä, sillä se pilaa viuhkat. Klassisten ripsien kanssa vesiliukoista ripsiväriä (älä käytä vedenkestävää, sillä se ei lähde kokonaan ripsistä) voi käyttää kevyesti ripsien kärjissä. Älä levitä ripsiväriä tyveen asti, sillä tyvialueelle jää helposti jäämiä.
 • Silmänympärysalueella ei tule käyttää tuotteita, jotka sisältävät öljyjä. Isot öljypitoisuudet tuotteissa voivat vaikuttaa liimapintaan. Myös sisäisesti otettavat öljytuotteet, kuten omega3 ja muut kalanmaksaöljytuotteet voivat vaikuttaa pysyvyyteen.
 • Ripsien pysyvyyteen vaikuttavat monet eri tekijät, kuten: miten hoidat ripsiäsi, millainen ripsiesi luonnollinen vaihtumiskierto on, antibioottikuuri, stressaatko, erilaiset lääkitykset ja elintavat.
 • Ripsiä lähtee 3-5kpl päivässä ja ripsiä on yleensä 80-120kpl yhdessä silmässä. Oletetaan, että sinulta tippuu kolme ripseä päivässä: kahden viikon kohdalla sinulta on tippunut noin 42 ripseä, 3vk kohdalla 63. Huoltoväli on siis todella henkilökohtainen, samoin se millaiset ripset sinulle voi tehdä. Ripsihuollossa käydään oman maun ja oman ripsikierron mukaan 2-4vk välein.

Takuu:

 • Ripsilläni on viikon takuu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos ripsien kanssa tulee jotain ongelmia, sinulla on viikon sisään laitosta/huollosta mahdollisuus ilmoittaa ongelmasta ja varata aika mahdollisimman pian tarkastukseen ja mahdolliseen takuuhuoltoon.
 • Takuu on voimassa vain, jos asiakas on noudattanut 100% annettuja hoito-ohjeita.
 • Allerginen reaktio ei johdu tekijästä, vaan asiakkaan herkistymisestä ripsiliimalle, jolloin reaktio ei kuulu takuuseen. Jos saat allergisen reaktion, poistan ripset kuitenkin veloituksetta.

Lashlift / ripsien kestotaivutus

Mikäli olet allergisoitunut ripsiliimalle tai et jaksa hoitaa ripsiä päivittäin, on sinullekin tarjolla palvelu, jolla saat ripsesi näyttäviksi. Kestotaivutus, hienolta nimeltään Lashlift, on suosioon noussut käsittely, jossa omista ripsistäsi otetaan kaikki ilo irti. Käsittelyn aikana ripsesi taivutetaan muotin ja taivutusaineiden avulla ylöspäin ja ne värjätään mahdollisimman hyvän näyttävyyden takaamiseksi. Myös tässä käsittelyssä omien ripsiesi paksuus ja pituus vaikuttavat oleellisesti lopputulokseen.

Ripsien kestotaivutus Helsinki | Lashlift | Kauneushoitola Ihollesi

Kauanko taivutus kestää

Taivutus ei oikene itsestään, vaan se alkaa luonnollisesti vähentyä sitä mukaan, kun ripsesi kasvusyklin mukaan vaihtuvat. Taivutettuja ripsiä siis irtoaa päivittäin ja tilalle kasvaa käsittelemätöntä suoraa ripseä. Myös taivutettu ripsi kasvaa ja alussa ripsen tyveen syntynyt kaari alkaa pikkuhiljaa siirtyä kauemmas tyvestä. Taivutus näkyy täten ripsissä jopa 6-8vk ja suositeltu väli uusintakäsittelylle onkin 1,5-2kk.

Kotihoito ja taivutuksen jälkeen huomioitavaa

Varsinaisesti mitään kotihoito-ohjeita ei ole, sillä tavutukseen eivät vaikuta varoajan jälkeen uinnit, saunat tai meikkaus. Heti taivutuksen jälkeen sinun tulee olla kastelematta, meikkaamatta ja menemättä saunaan ensimmäiseen vuorokauteen, ettei taivutukselle käy mitään. Tämän jälkeen sinun tulee pestä ripset huolellisesti vedellä, että ainejäämät saadaan ripsityvestä pois. Markkinoille on myös juuri tullut pesuaine, jolla ripset voidaan pestä heti taivutuksen jälkeen. Tämä pesuaine puhdistaa ripset kunnolla ja kiinnittää taivutuksen lopullisesti eli asiakas voi vaikka laittaa ripsiväriä heti käsittelyn jälkeen. Tuote on todella uusi ja on hyvä varmistaa tekijältä onko tämä käytössä vai tuleeko sinun varautua varoaikaan.

Takuu

Kuten ripsienpidennyksissä, myös taivutukselle annetaan yleensä viikon takuu. Mikäli asiakas on ollut kastelematta, meikkaamatta, saunomatta jne. ensimmäisen 24h aikana (jos käytössä ei ole pesuainetta taivutuksille) ja ripset silti suoristuvat, tekijä korjaa taivutuksen veloituksetta.

Ikäraja ja takuu

Huomioithan että ripsien (ja kulmien) värjäykset suoritetaan useimmiten K16 merkityillä aineilla, mikä tekee myös lashliftistä K16 käsittelyn.

Ihokarvojen sokerointi

Sokerointi ei suinkaan ole uusi keksintö karvanpoistoon, kuten usein luullaan. Tämä karvanpoistomenetelmä on peräisin jo muinaisilta ajoilta, kun faaraot hallitsivat. Sokerointi olikin erittäin käytetty menetelmä tuona aikana, kun karvattomuus tarkoitti puhtautta ja faaraolle tuotujen naisten tuli tällaisia olla. Sokerointi on myös nykyään käytetyin ja yleisin karvanpoistomenetelmä, toki tekniikka ja koostumus ovat kehittyneet jonkin verran vuosien varrella. Suomeen sokerointi rantautui 2000-luvulla.

Sokerointi on jokaiselle ihotyypille (myös atooppiselle iholle) sopiva karvanpoistomenetelmä, jossa häiritsevät ihokarvat poistetaan sokerimassan avulla. Sokeri on tahmea, sormenpäissä työstettävä sitkeä massa, jonka hoitaja levittää hanskalla suojatulla kädellä alueelle, josta karvat poistetaan. Massaa levitetään useamman kerran, jotta se tarttuu hyvin karvoihin. Tämän jälkeen sokerimassa irrotetaan iholta ranneliikkeen avulla. Sokeroinnissa ei siis tavallisesti käytetä apuna spaatteleita (puutikkuja) tai lappuja, vaikka tällaisia menetelmiä on myös tullut markkinoille. Sokerimassa koostuu luonnollisista aineista, kuten vedestä, sokerista ja sitruunamehusta. Massa on täysin luonnollinen ja sitä voi vaikka syödä.

Sokeroinnin avulla ihokarvoja voidaan poistaa lähes kaikilta alueilta: selkä, bikini, kainalot, sääret, rinta jne. Yleisimmät naisten sokeroinnit ovat brasilialainen, kainalot ja sääret, kun taas miehet tykkäävät pitää selkänsä pehmeänä ja karvattomana. Nykyään myös miehet käyvät paljon brasilialaisessa sokeroinnissa, mutta harvempi hoitola tekee bikinialueen käsittelyjä miehille. Jos olet kiinnostunut tällaisesta käsittelystä, kannattaa aina olla yhteydessä hoitolaan ja tiedustella onko kyseinen palvelu heillä saatavilla, sillä ajanvarauksessa näkyvä brasilialainen on yleensä rajattu naisille.

Ihon sokerointi Helsinki | Selän sokerointi, miehet | Kauneushoitola Ihollesi

Sokerointi, sheivaus ja vahaus

Syitä sokeroinnin suureen suosioon ovat sen edut muihin karvanpoistotekniikoihin verrattuna. Ainainen sheivaus ärsyttää ihoa, sekä useat kärsivät jatkuvista punaisista pilkuista ja arkuudesta sheivatulla alueella. Sheivatessa pehmeä tulos on myös kovin nopeasti poissa ja sheiveriin tartutaankin lähes päivittäin. Jokapäiväinen ärsytys aiheuttaa punaisten pilkkujen lisäksi myös usein isompia tulehduksia, joista on vaikea päästä eroon.

Vahaus on lähes kaikille tuttu menetelmä joko kotoa tai hoitolasta. Siinä vaha levitetään lastan avulla iholle ja kiskaistaan irti vahalapun avulla. Syy miksi vahauksia saa nykyään vähemmän hoitoloista on sen usein aiheuttama ihoärsytys. Hyvin harvalle vahaus ei aiheuta minkäänlaista ärsytystä iholla. Yhä useampi on myös allerginen vahan ainesosille ja iho saattaa jopa turvota käsittelyn jälkeen. Onneksi myös vahat ovat kehittyneet ja uusia koostumuksia tulee markkinoilla yhä edelleen.

Miksi vaha sitten ärsyttää ihoa enemmän kuin sokerointi? Näissä karvanpoistotekniikoissa on kaksi oleellista eroa: vesiliukoisuus ja vetosuunta karvaa irrottaessa. Sokeri on täysin luonnollista ja vesiliukoista ainetta, jolloin se tarttuu levittäessä vain karvoihin ja kuolleeseen ihosolukkoon. Saat siis kuorinnan kaupan päälle. Eläviin solukkoihin massa ei tartu ollenkaan, sillä solu on täynnä vettä. Vaha taas tarttuu kaikkeen mihin sen laittaa ja on myös erittäin vaikea siivota, sillä se vaatii oman poistoaineensa. Näin ollen vahatessa iho ärtyy enemmän, sillä kiskaistessa lappua vaha kiskoo myös tervettä ihoasi. Vahatessa karvat poistetaan vastakarvaan vetämällä, kun taas sokeroinnissa kasvusuunnan mukaisesti. Näin ollen sokerointi ei katko karvoja. Sokeroinnin jälkeen ihohuokosten punoittaminen (punaiset pisteet) on normaalia, osoittaen kohdat joista karvat ovat irronneet. Pisteet katoavat nopeasti käsittelyn jälkeen, viimeistään vuorokauden kuluessa.

Sokeroinnin etuja ovat siis hellävaraisuus, sopivuus jokaiselle ihotyypille, sekä pitkäkestoinen ja pehmeääkin pehmeämpi lopputulos. Sokerointi myös ajan saatossa ohentaa ja harventaa karvankasvua huomattavasti. Tämä perustuu siihen, että useasti juurineen irrotetun karvan karvatuppi ja ihohuokonen alkavat ikään kuin korjata ja täyttää itseään, jolloin jossain vaiheessa karvalla ei ole enää tilaa kehittyä ja kasvaa. Uusi karva on kasvaessaan kärjestä ohut, jonka takia sänki ei ole tumma tai pistelevä, kuten sheivatessa.

Ihon sokerointi Helsinki | Säärten sokerointi | Kauneushoitola Ihollesi

Ennen ja jälkeen sokeroinnin

Ennen sokerointiin tuloa on hyvä muistaa, että karvojen tulee olla vähintään 2mm pitkät. Pituus on yleinen minimi, mutta pitkään sokeroinnissa käyneellä saattaa lyhyempikin karva lähteä helposti, kun taas ensimmäisellä kerralla karva voi vaatia jopa 5mm kasvatuksen. Karvaa ei kuitenkaan kannata kasvattaa liian pitkäksi (yli 1cm), sillä pitkä karva jää sokerimassaan kiinni jo levitysvaiheessa, jolloin se aiheuttaa turhaa nipistelyä. Jos sinulle tulee helposti sisäänkasvaneita karvoja, suositus on myös kuoria iho pari päivää ennen käsittelyä, jolloin tuloksesta saadaan mahdollisimman hyvä. Älä kuitenkaan rasvaa ihoa käsittelypäivänä, sillä se saattaa vaikeuttaa massan kiinnittymistä karvoihin ihon valmistelusta huolimatta. Muista myös rentoutua! Ammattilaisen käsissä sokerointi on turvallista ja nopeaa ja usein myös vähemmän pelottavaa kuin itselleen saattaa uskotella.

Sokeroinnin jälkeen sinun tulee kuoria ja kosteuttaa ihoasi säännöllisesti välttääksesi sisäänkasvaneet karvat. Kuorinta kannattaa suorittaa kerran viikossa, aivan kuten kasvoillesikin teet. Rasvata kannattaa useammin, lähes päivittäin. Jos olet herkkä sisäänkasvaneille, on monella sokerointisarjalla tarjota sinulle erikoistuote kotiin tätä varten. Bikinialue ei ole poikkeus näistä ohjeista. Käytä mahdollisimman hajusteettomia ja helliä tuotteita, etteivät ne ärsytä bikinialuetta. Usein hoitajallasi on myynnissä myös kuorintaan ja kosteutukseen sopivia tuotteita.

Ensimmäisen vuorokauden (24h) aikana käsittelystä, sinun tulee välttää saunaa, hikoilua, uimista ja auringonottoa. Myös kuuma suihku kannattaa vaihtaa hieman viileämpään. Ihohuokosesi ovat käsittelyn jälkeen auki ja mainio reitti infektioille tulla sisään. Hikoilu ja uiminen eivät siis ole suositeltavia tänä aikana, sillä niihin liittyy oleellinen tulehdusriski. Iho on myös vastikään kuorittu ja käsitelty, joten auringonotto polttaa ihoa helpommin.

Sokeroinnissa käydään oman maun ja oman karvankasvun mukaan 3-5vk välein. Suosituin väli sokeroinneissa on 4vk. Ensimmäisillä kerroilla väli saattaa olla lyhyempi, jos alla on sheivaustausta ja -sänki, sillä kestää noin kolme kertaa, että kaikki sängestä on saatu ulos ja uusi karva alkaa kasvamaan samaa tahtia. Sokeroinnin ohella ei suositellakaan sheivausta, koska silloin tämä kierto alkaa aina alusta.

Ihon sokerointi Helsinki | Kainalon sokerointi | Kauneushoitola Ihollesi

5 vuotta säännöllisesti sokeroidussa kainalossa paksu musta piikki on vaihtunut ohuen ohueen ja harvassa kasvavaan karvaan

Säärten sokerointi